У Венесуелі розробляють рішення для операцій з біткойном без інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Венесуелі розробляють рішення для операцій з біткойном без інтернету

Фінтех і Картки
358
Венесуельська команда розробників готує рішення Locha для здійснення операцій з біткойном без підключення до Інтернету.
Про це повідомляє Cointelegraph.
Рішення являє собою Mesh-мережу. Розробники також працюють над двома пристроями, які дозволять підключатися до блокчейну біткойна за допомогою радіохвиль великої дальності.
Перше, що отримало назву Turpial, є простішою версією радіопередавача, який працює на відстанях від одного до двох кілометрів у міських районах. Друге, Harpia, являє собою обмежений радіомодуль для невеликих комп’ютерів.
Обидва пристрої портативні і працюють від батареї.
Повідомляється, що в подальшому рішення може бути інтегровано з будь-яким іншим блокчейном, а також системами обміну повідомленнями і передачі файлів, такими як IPFS.
«Ми створюємо рішення для випадків відсутності Інтернету, наприклад, через відсутність інфраструктури або ж цілеспрямованої цензури, а також для забезпечення анонімності», — заявив голова проєкту, член організації Bitcoin Venezuela Ренді Бріто.
Він також пояснив, що мережа не обов’язково буде покладатися на вузли, підключені до Інтернету через стаціонарний телефон. Користувачі з супутниковими антенами також зможуть виступати як шлюзи і ретранслювати дані.
Очікується, що розробку пристроїв завершать до другого кварталу 2020 року. Однак скільки часу буде потрібно на їх подальше виробництво, поки ще невідомо.
Locha буде проєктом з відкритим вихідним кодом, щоб розробники могли використовувати його в подальшому для створення схожих рішень.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас