Розроблено новий акумулятор для контактних лінз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено новий акумулятор для контактних лінз

Технології&Авто
442
На конференції IEDM 2019 група французького дослідницького інституту CEA-Leti представила нову розробку в царині тонкоплівкових акумуляторів.
Згідно із заявою вчених, нова технологія забезпечує одне з найвищих значень щільності енергії в пристроях електрохімічного накопичення енергії. Цей вид акумулювання електроенергії добре зарекомендував себе у всіх сферах, хоча для акумуляторів субміліметрового розміру дотепер не існувало безпечних технологій виробництва з позицій досягнення найвищої питомої щільності енергії, що запасається.
Запропонована французами структура тонкоплівкового акумулятора містить збагачений літієм катод (LiCoO2) і вільний від літію анод. На новому акумуляторі міліметрового розміру вдалося поставити рекорд по запасу питомої густини енергії на рівні 890 мкА·год/см2. Це найвищий показник з коли-небудь зареєстрованих для таких пристроїв, заявляють розробники. Щільність потужності таких акумуляторів досягає рекордного значення 450 мкА·год/см2 при щільності струму 3 мА·год/см2. За цим показником нові батареї вигідно відрізняються від іоністорів (суперконденсаторів), які також можна використовувати в мікроаккумуляторах, але вони при високій питомій щільності потужності не можуть забезпечити високу питому щільність енергії. Простіше кажучи, мають порівняно невелику ємність і вимагають частішого заряджання.
Нові тонкоплівкові субміліметрові акумулятори обіцяють знайти застосування в медичних приладах, що імплантуються, наприклад, в контактних лінзах, здатних стежити за внутрішньоочним тиском. Також найдрібніші акумулятори будуть затребувані для живлення електронних приладів і пристроїв, хірургічно імплантованих в тіло людини і, звісно, для живлення переносної електроніки.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас