НБУ анонсував дату введення в обіг монети номіналом 5 гривень (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ анонсував дату введення в обіг монети номіналом 5 гривень (фото)

Особисті фінанси
1444
Національний банк України анонсував дату введення в обіг монети номіналом 5 гривень з 20 грудня.
Про це йдеться на сайті регулятора.

Карти для зберігання грошей

НБУ завершує перехід на оновлений банкнотно-монетний ряд гривні, який містить надійніші та захищеніші від підробок банкноти, забезпечує зручність готівкових розрахунків та економію коштів для держави.
Для цього в обіг буде введено монети номіналом 5 та 10 гривень, які поступово замінять паперові банкноти.
Що заплановано з наступного року. Введення в обіг монети номіналом 10 гривень.
Як раніше повідомляв Нацбанк, спеціально вилучати паперові банкноти не будуть, а натомість просто припинять їх друк, а також не будуть поповнювати ними грошовий обіг. Нові монети будуть діяти паралельно з паперовими гривнями старого зразка доти, доки купюри самі не вийдуть з обігу.
НБУ анонсував дату введення в обіг монети номіналом 5 гривень (фото)
Переваги монети. Заміна банкнот на монети пояснюється тим, що це дасть змогу державі заощадити близько 1 млрд гривень. Адже тривалість життя монет є значно вищою, ніж тривалість життя банкнот дрібних номіналів. Монети перебувають в обігу близько 20-25 років.
Натомість банкноти номіналами 5 та 10 гривень можуть перебувати в обігу незначний проміжок часу – у середньому один-два роки, тому банкноти потрібно щороку друкувати, обробляти і зберігати. Водночас обіг монет потребує від держави значно менших зусиль та коштів.
Finance.ua писав, що з першого жовтня НБУ вилучив з обігу монети номіналом 1, 2 і 5 копійок.. Також Національний банк з 1 жовтня 2019 року почав поступове вилучення з обігу монети номіналом 25 копійок.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас