Нетверезим водіям планують збільшити термін притягнення до відповідальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нетверезим водіям планують збільшити термін притягнення до відповідальності

Особисті фінанси
632
П’яним водіям за кермом планують збільшити термін притягнення до адміністративної відповідальності.
Про це сказано в законопроєкті “Проєкт Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо зміни строків накладення адміністративних стягнень за керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції”.
Як зазначають в пояснювальній записці до законопроєкту, з січня по серпень цього року за даними Патрульної поліції в Україні сталося понад 94 тис. ДТП. З постраждалими на дорозі – понад 2 тис., через керування транспортним засобом у нетверезому стані – 1552 ДТП.
Як зараз. Адміністративне покарання за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння може бути накладено не пізніш як через 3 місяці з дня вчинення правопорушення. У деяких випадках через три місяці з дня його виявлення.

Картки для водіїв

Що пропонують. Збільшити терміни накладення адміністративного стягнення за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 130 КУпАП до одного року замість трьох місяців, для забезпечення невідворотності адміністративної відповідальності та застосування співмірних стягнень за вчинення відповідного адміністративного правопорушення.

Довідка Finance.ua:

  • Якщо людину спіймають нетверезою за кермом, штраф буде залежати від того, чи це вперше.
  • Якщо вперше вчинив правопорушення – 10 200 гривень, зі сплатою судового збору в розмірі 384,20 грн і позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.
  • Якщо ж водія протягом року з дня набрання рішенням законної сили знову зловлять п’яним за кермом – 20 400 гривень. Доведеться сплатити ще судовий збір і позбутися прав терміном на 3 роки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас