ДПС повідомила вартість РРО в смартфоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПС повідомила вартість РРО в смартфоні

Особисті фінанси
2248
Після опублікування Закону про застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг підприємці почали піднімати питання щодо доступності та вартості програмного рішення для РРО, яке має розробити ДПС.
Про це повідомляє прес-служба Державної податкової служби України.
Вартість програми. За законом, контролюючий орган забезпечує безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання.

Банкрутство фізосіб в Україні

Як це буде діяти. Йдеться про повнофункціональне рішення, яке будь-який продавець зможе завантажити з сайту податкового органу, встановити на свій власний ґаджет, перетворивши його таким чином на касовий апарат.
Використання його буде безкоштовним для платника, без плати за обслуговування чи «прихованих платежів». Водночас суб’єкти господарювання можуть скористатися програмними рішеннями й інших розробників, або розробити власне програмне забезпечення.

Довідка Finance.ua:

  • 20 вересня Верховна Рада ухвалила законопроекти 1053-1 і 1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг, що передбачає застосування програмного забезпечення реєстраторів розрахункових операцій (РРО).
  • Нововведення торкнеться тих, хто здійснює реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірної продукції, роздрібну торгівлю в магазинах, діяльність ресторанів, кафе, швидкого харчування, діяльність готелів і турагентств.
  • Голова ДПС Сергій Верланов раніше повідомляв, що компанії зможуть безкоштовно користуватися новітнім програмним РРО, яке буде надавати Державна податкова служба, або ж розробити власні, закон дає можливість використовувати рішення від інших розробників.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас