Рада розраховує узаконити криптомайнінг вже цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада розраховує узаконити криптомайнінг вже цього року

Фінтех і Картки
855
Депутати планують ухвалити закони, які врегулюють криптоактиви і діяльність з ними в Україні вже цьогоріч, повідомив представник депутатського об’єднання «Blockchain4Ukraine» Олексій Жмеренецький (від «Слуги народу») в Facebook. Варто зазначити, що раніше в Кабміні повідомляли, що планують легалізувати майнінг криптовалют за 2-3 роки.
Зокрема, парламентарії мають намір внести зміни до Податкового кодексу, встановивши визначення понять «майнінг», «віртуальний актив», «криптоактив» та інші. Також народні обранці внесуть зміни до законів про протидію відмиванню коштів, де врахують діяльність з криптовалютою.
«Крім цього, ми опублікуємо протягом двох тижнів законопроект про токенізацію активів. Потенційно – це токенізація корпоративних і державних активів на сотні мільярдів доларів з безпрецедентною прозорістю Protected by Blockchain», – розповів депутат.
Він додав, що відповідні законопроекти в Раді зареєструють як мінімум 50 депутатів.
«Ми запропонуємо президенту Володимиру Зеленському визначити їх невідкладними для швидкого розгляду, адже це величезний потенціал економічного зростання, який складе мільярди доларів. Тобто до Нового року ми запустимо нову епоху блокчейн-економіки в Україні», – резюмував Жмеренецький.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас