Зеленський підписав закон про вдосконалення Prozorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про вдосконалення Prozorro

Казна та Політика
744
Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який удосконалює систему державних закупівель Prozorro, зокрема звужує можливості для обходу тендерів.
Відповідні відомості містяться на сайті Верховної Ради.
«Закон запроваджує персональну відповідальність посадових осіб (зокрема, керівників держустанов) за порушення законодавства у сфері публічних закупівель: штраф від 2 до 10 тисяч неоподаткованих мінімумів (34-170 000 грн). Зараз відповідальність колективна», — пояснюють у прес-службі Prozorro.
Зазначимо, що закон розробляли спільно з менеджментом системи Prozorro та Міністерством економічного розвитку. Ним, зокрема, мають виправити низку неузгодженостей, які дозволяли ухилятися від проведення прозорих електронних тендерів.
«Законопроєкт вводить поняття спрощених закупівель — закупівлі товарів, робіт і послуг на суму від 50 до 200 тис. грн, які обов’язково будуть проводитись через Prozorro. Так, приблизно 250 тис. процедур на рік будуть виведені з тіні. Додаткова економія завдяки цьому може скласти до 9 млрд грн на рік», — повідомляли в Мінекономіки.
Закон набуде чинності за 6 місяців після публікації в офіційній пресі уряду.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас