Венесуела хоче наповнити золотовалютні резерви криптовалютами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела хоче наповнити золотовалютні резерви криптовалютами

Фінтех і Картки
520
Венесуела хоче наповнити золотовалютні резерви криптовалютами Bitcoin і Ethereum. Зараз за запитом державної нафтогазової компанії PDVSA проводяться внутрішні дослідження реалізації такого плану.
Вона хоче, щоб центральний банк розплачувався з постачальниками від її імені за допомогою криптовалютных активів, що опинилися в її розпорядженні.
Нагадаємо, що PDVSA перебуває під американськими санкціями і практично не може розраховуватися з клієнтами традиційним чином, тому вдається до використання криптовалют. Але і проводити операції через цифрові гроші на відкритому ринку в компанії також не хочуть.
Як зазначає Bloomberg, їй доведеться реєструватися на біржі, а це пов’язано з дотриманням певних правових стандартів.
Центральному банку буде робити це набагато простіше. Додамо також, що золотовалютні резерви Венесуели перебувають зараз на мінімумі за останні 30 років і становлять менше ніж $8 млрд.
Раніше Венесуела запустила свою власну криптовалюту El Petro, першу національну криптовалюту в світі, однак вона провалилася. Валюта повинна була бути забезпечена нафтою з родовища Ayacucho 1, але розробка на ньому так і не розпочалася.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас