Лагард назвала зростання світового ВВП "крихким" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард назвала зростання світового ВВП "крихким"

Світ
154
Зростання світової економіки є “крихким” і “перебуває під загрозою”.
Про це сказала Крістін Лагард, яка змінить чинного главу Європейського центрального банку Маріо Драгі після 31 жовтня 2019 року.
Лагард додала, що економічне зростання занадто сильно залежить від дій світових центральних банків, у зв’язку з чим їхні рішення мають бути передбачуваними.
Кажучи про такі загрози для світової економіки, як вихід Великобританії з Європейського союзу і торгові суперечності США і Китаю, Лагард зазначила, що вони “створені руками людини, і людина може їх виправити”.
При цьому вона закликала владу світових держав брати активнішу участь у вирішенні економічних проблем замість того, щоб покладатися на центральні банки.
“Я думаю, глави центральних банків зробили дуже багато”, – сказала Лагард в інтерв’ю агентству France-Presse. Вона додала, що впродовж багатьох років вони вважалися єдиними, хто здатний боротися з загрозами для економіки.
Лагард попередила, що втручання політиків у дії центробанків “не обертається нічим хорошим”, водночас зазначивши, що “центробанки повинні виконувати роботу, яка їм доручена… вони повинні спиратися на факти і дані, щоб бути передбачуваними”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас