На Сейшелах провели перше в світі крипто-IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Сейшелах провели перше в світі крипто-IPO

Фінтех і Картки
382
Оператор єдиної ліцензованої фондової біржі на Сейшельських островах — MERJ Exchange — провів перше у світовій історії публічне розміщення акцій (IPO) на основі блокчейна. Компанія планувала таким чином залучити $4 млн.
Суть полягала в тому, що MERJ продає свої токенізовані акції, повідомило галузеве видання CoinDesk. Це будуть цифрові активи на основі публічного блокчейна Ethereum.
Згідно з проспектом, в ході IPO компанія випустить більш ніж 1,6 млн акцій за ціною $2,42 за папір з метою залучення $4 млн. Після операції капіталізація MERJ складе $25 млн.
Торги повинні були стартувати 08:00 за UTC (11:00 за Києвом). Акції доступні як на власній платформі MERJ, так і для іноземних інвесторів через брокер-дилера Jumpstart і крипто-зберігача Prime Trust.
«Ці нові фінансові інструменти покликані змінити фінансову індустрію на довгі роки», — заявив CEO MERJ Exchange Едмонд Туохі.

Довідка Finance.ua:

  • Близько місяця тому MERJ став першим оператором фондової біржі, який запропонував використовувати блокчейн Ethereum для реєстрації прав власності на акції.
  • MERJ зареєстрований на Сейшельських островах і з 2012 року є оператором біржі Seychelles Stock Exchange. Компанія обслуговує емітентів з Північної Америки, Європи, Азії, Австралії та Африки.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас