НБУ оцінив геополітичні ризики для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оцінив геополітичні ризики для України

Казна та Політика
758
Геополітичні ризики для України в останні кілька місяців знизилися, що підтверджує Індекс геополітичних ризиків (GPR).
Про це йдеться в другому Звіті про введення заходів захисту інформації Національного банку України.
Як зазначається в огляді, значення індексу в липні 2019 року практично досягло рівня, який був зафіксований в середині 2013 року.
Агрегований світовий індекс в липні також істотно знизився, що пов’язано з ситуативним зменшенням напруги в поточних геополітичних конфліктах і спробах ввести нові протекціоністські заходи, підкреслили в НБУ.
“Водночас валютний ринок залишається досить вразливим до шоків як внутрішніх, так і зовнішніх. Зокрема, залишаються суттєвими внутрішні політичні та геополітичні ризики, пов’язані, зокрема, з військовим конфліктом на Сході України”, – йдеться в огляді НБУ.
Індекс геополітичних ризиків (GPR) оцінює агрегований рівень геополітичних ризиків у світі шляхом підрахунку в провідних світових і регіональних виданнях кількості слів, які вказують на геополітичну напругу. Його сконструювали Даріо Кальдара (Dario Caldara) і Маттео Яковелло (Matteo Iacoviello). Окремо розраховують індекси для ринків, що розвиваються, зокрема України. Індекс широко використовують міжнародні експерти, зокрема МВФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас