Мінрегіон збільшить кількість контейнерів для сміття на вулицях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон збільшить кількість контейнерів для сміття на вулицях

Особисті фінанси
257
Мінрегіонбуд пропонує переглянути норми щодо забезпеченості громадських місць належною кількістю сучасних урн та контейнерів для сміття.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
«Питання збору сміття у містах сьогодні дуже актуальне. Зараз ми суттєво переглядаємо ДБН щодо благоустрою, зокрема, щодо забезпеченості належною кількістю сучасних контейнерів та урн на вулицях. Щоб контейнери та урни були в достатній кількості. Аби люди не блукали вулицями у пошуках хоч якоїсь урни, яка виявиться переповнена, бо інших поблизу немає», – сказав він.
За словами Лева Парцхаладзе, у цьому питанні дуже важливо вивчити та проаналізувати існуючий європейський досвід. «Нам не треба далеко ходити, є ідеальні приклади такого впровадження у Європі. Просто бери і роби», – додав заступник міністра.

Довідка Finance.ua

  • Україна потрапила до десятки країн з найбільшим обсягом сміття на жителя за версією агентства 24/7 Wall Street.
  • Штрафи за сміття в Україні зростуть утричі. Уряд хоче значно посилити відповідальність українців, які досі не підписали договори з компаніями, що займаються утилізацією відходів.
  • Якщо зараз можна отримати штраф у межах 170-340 грн., то за новими порядками аналогічний проступок обійдеться порушнику в 510-850 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас