Міжнародна група розслідує 60 схем ухилення від податків за допомогою криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародна група розслідує 60 схем ухилення від податків за допомогою криптовалют

Фінтех і Картки
602
Група J5, створена торік податковими органами США, Австралії, Великобританії, Канади та Нідерландів, наразі розслідує 60 великих міжнародних схем з ухилення від сплати податків з використанням криптовалют. З них як мінімум 12 веде Податкове управління Австралії (ATO).
Про це повідомляє The Sydney Morning Herald.
Додатково група J5 розглядає ще 50 випадків ухилення від податків, які можуть в потенціалі потрапити до сфери її інтересу.
Заступник комісара ATO Уїлл Дей зазначив, що одне з розслідувань, яке ведуть австралійські податківці, стосується великої міжнародної фінансової організаці і пов’язаних з нею компаній-посередників.
За його словами, завдяки участі в J5 відомство має можливість отримувати більше інформації для запобігання і розкриття податкових злочинів, в тому числі пов’язаних з криптовалютами.
«Ми бачимо, що використання криптовалют вийшло на рівень, якого раніше не спостерігали. Австралія безперечно дає можливість законних інвестицій в криптовалюти, але ми також бачимо їх використання для здійснення податкових злочинів», – заявив Уїлл Дей.
Також він додав, що нерідко австралійські учасники ринку є посередниками між особами, які ухиляються від сплати податків, та офшорними компаніями.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас