Фонд гарантування скоротив борг перед Мінфіном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування скоротив борг перед Мінфіном

Кредит&Депозит
231
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) втретє достроково погасив векселі Міністерству фінансів України на суму 3,25 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Фонду.
За даними ФГВФО, за 2014-2019 роки за цим векселем Фонд сплатив до державного бюджету відсотки на суму 1,79 млрд грн. Загальна сума всіх погашених Фондом векселів на сьогодні склала 7,5 млрд грн і загальна сума сплачених за цими векселями відсотків склала 4 млрд грн.
У січні Фонд повністю розрахувався за своїми зобов’язаннями перед Національним банком України. Всього витрати Фонду на погашення кредитів Національного банку України склали 25,6 млрд грн, з яких 5,5 млрд грн — сплачені відсотки за кредитами.
“Зараз фінансове становище Фонду гарантування дозволяє здійснювати дострокові погашення векселів без загрози для його фінансової стійкості. До того ж дострокове повернення боргу значно зменшує витрати Фонду в майбутньому. За рахунок трьох дострокових погашень Фонд скоротив витрати на сплату відсотків за векселями майже на 9,5 млрд грн — повідомила директор фінансового департаменту Фонду Олена Нужненко.
На сьогодні Фондом погашено 12,6% від загальної суми векселів. Залишок боргу за векселями Мінфіну становить понад 52 млрд грн, за якими Фонд повинен заплатити понад 70,5 млрд грн відсотків.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас