У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом 400 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві ліквідовано конвертцентр з оборотом 400 млн грн

Кримінал
533
Співробітники ДФС припинили незаконну діяльність конвертаційного центру, через який протягом 2018-2019 років було проконвертовано понад 400 млн грн.
У прес-службі ДФС повідомили, що в рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК під процесуальним керівництвом прокуратури міста було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектора економіки послуги з конвертації грошових коштів з безготівкової форми в готівку, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту.
Для прикриття протиправної діяльності фігуранти використовували спеціально створені фіктивні підприємства, оформлені на підставних осіб.
На рахунку таких компаній замовники конвертації перераховували кошти за нібито придбані товари або надані послуги. Фігуранти знімали ці кошти з банківських рахунків підконтрольних підприємств нібито для подальшої покупки ТМЦ (пісок, щебінь, будівельні матеріали) за готівку, а насправді повертали «клієнтам» (за винятком 12-14%, що служили винагородою зловмисникам за надані незаконні послуги) разом з підробленими первинними документами.
У ДФС зазначили, що протягом 2018-2019 років було проконвертовано понад 400 млн грн.
За результатами обшуків, проведених в офісних приміщеннях, за місцями проживання та в транспортних засобах фігурантів вилучено понад 2,3 млн грн готівкою, печатки фіктивних СГД, чекові книжки, фінансово-господарські документи фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, мобільні телефони тощо. Слідство триває.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас