PepsiCo починає масові звільнення, щоб економити по мільярду щороку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PepsiCo починає масові звільнення, щоб економити по мільярду щороку

Фондовий ринок
811
До 2023 року міжнародна компанія PepsiCo звільнить тисячі американських співробітників. Керівництво пояснює це планами з реструктуризації і автоматизації виробництва, що обійдеться виробнику $2,5 млрд за чотири найближчі роки. 70% зекономлених коштів підуть на виплату вихідної допомоги та інших пов’язаних з персоналом витрат.
Про це повідомляє Business Insider.
У компанії вірять, що дешевше один раз заплатити персоналу $1,75 млрд зараз, ніж регулярно виплачувати зарплати в майбутньому.
Із заявлених $2,5 млрд витрат на чотирирічний період $800 млн. заплановані вже на 2019 рік, тож у працівників PepsiCo є привід для занепокоєнь.
Генеральний директор компанії вже заявив: «Таким чином ми знизимо витрати, а заощаджені кошти кинемо на розробку більш ефективних моделей як виробництва, так і роботи компанії загалом. Один з наших головних пріоритетів – автоматизувати випуск продукції і зробити компанію більш гнучкою, очистивши її від зайвої бюрократії».
Сумарно, як припускають у компанії, автоматизація та звільнення допоможуть їй економити по $1 млрд на рік. Реорганізація і звільнення стосуватимуться п’яти підрозділів, з яких чотири – американські й один – канадський.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас