Американський банк тестує картку Visa із змінним кодом CVV — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський банк тестує картку Visa із змінним кодом CVV

Фінтех і Картки
2103
Банк PNC Bank, що базується в США, наразі тестує в рамках пілотного проекту можливість використання кредитних карток зі змінним кодом перевірки автентичності CVV. Він зазвичай вказаний на зворотному боці банківської картки.
Як очікується, застосування банківських карток з періодично змінними значеннями коду автентичності дозволить протидіяти шахрайству з кредитними картками в Інтернеті.
Динамічно змінюване значення CVV відображається на зворотному боці такої картки на e-ink екрані і змінюється відповідно до алгоритму, наданого платіжною системою Visa.
Шахрайство з кредитними картками вже давно є серйозною проблемою в США. Щоб не дозволити шахраям використовувати вкрадені номери кредитних карток в магазинах, в США перейшли на використання кредитних і дебетових карток на основі чіпів, які створюють унікальний код для кожної транзакції. Однак перехід на банківські картки з чіпами виявився не настільки ефективним, як очікувалося.
До того ж такі картки з чіпами на дали результату в боротьбі зі ще однією проблемою банків в США – онлайн-шахрайством з банківськими картками. Якщо зловмисник викрав номер банківської картки, наприклад, за допомогою спеціального обладнання, встановленого на банкоматі, то вже ніщо не завадить йому використовувати статичний номер CVV, який можна підібрати, для здійснення покупок в Інтернеті з її допомогою.
Ідея динамічного коду CVV не нова: такі картки поставлялися компанією Idemia, яка в 2016 році анонсувала банківські картки з динамічним CVV-кодом «Motion Code». Відтоді Visa деталізувала специфікації динамічного коду CVV, який називається dCVV2. Платіжна система Visa також є партнером у запуску цього пілотного проекту з нуля.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас