У США хочуть виключити криптовалюти із законодавства про цінні папери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США хочуть виключити криптовалюти із законодавства про цінні папери

Фінтех і Картки
389
Члени Палати представників США Воррен Девідсон і Даррен Сото представили законопроект, що виключає “цифрові токени” з визначення цінних паперів, затвердженого ще в 30-ті роки минулого століття.
У законопроекті “Про класифікацію токенів” йдеться про те, що норми про цінні папери незастосовні у відношенні до криптовалют. Також дається визначення “цифровим токенам”. Останні визначаються в документі як “цифрові одиниці”, які можуть створюватися в результаті майнінгу або премайну. При цьому вони управляються правилами, які не можуть бути змінені окремою людиною або групою осіб.
Також про цифровий токен говориться наступне: “…має історію транзакцій, яка записується в розподілений цифровий реєстр або структуру цифрових даних, де консенсус досягається завдяки математично довідному процесу”
Крім того, про токени говориться, що вони можуть передаватися між людьми безпосередньо, без посередників. Примітно також, що цифрові токени “не є виразом фінансового інтересу в компанії, включаючи участь у капіталі, борговий відсоток або частку від доходу”
Законопроект також містить пункти, пов’язані з оподаткуванням, використанням і продажем криптовалют. Зокрема, законодавці пропонують не оподатковувати прибуток від угод з криптоактивами, що не перевищує $600.
Крім іншого, законодавці пропонують внести поправки в закони “Про цінні папери” (1933 р.) і “Про торгівлю цінними паперами” (1934 р.), додавши в них визначення цифрових токенів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас