Гройсман назвав терміни отримання другого траншу ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман назвав терміни отримання другого траншу ЄС

Казна та Політика
642
Україна може отримати другий транш макрофінансової допомоги Євросоюзу в 500 млн євро на початку 2019 року.
Про це повідомила прес-служба Кабміну за підсумками зустрічі прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом у понеділок, 17 грудня.
“Україна і Європейський Союз сподіваються завершити програму, отже, отримати другий транш чинної програми макрофінансової допомоги в обсязі EUR500 млн на початку 2019 року”, – йдеться в повідомленні.
Єврокомісар сказав, що стабілізація макрофінансової ситуації в Україні стала стимулом в ухваленні рішення про виділення фіндопомоги.
“Тому ЄС розраховує, що Україна і надалі збереже темпи реформ і приділить увагу точковим змінам в податковій, енергетичній, загальнофінансовій і соціальній сферах”, – йдеться в повідомленні.
У Кабміні повідомляють, що в понеділок у Брюсселі представники України і ЄС підписали низку угод, в тому числі спрямованих на підтримку та впровадження в Україні енергопостачання, зміцнення інституційної спроможності українських органів влади та підвищення ефективності реформ в сфері професійно-технічної освіти в Україні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас