В якій валюті українці тримають свої заощадження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В якій валюті українці тримають свої заощадження

Особисті фінанси
8051
Майже половина українців живе сьогоднішнім днем. 43% взагалі не відкладають гроші.
Ще 9-10% мають невеликі заощадження, яких їм вистачить максимум на два місяці. А 8% вважають, що забезпечені на 3-4 місяці, і 5% — на перші півроку без роботи і, відповідно, доходу, пише Сьогодні.
“Найбільше українців, які не мають заощаджень, серед тих, кому за 60, а найменше – серед тридцятирічних і сорокарічних, – кажуть автори дослідження. – Характерно, що найбільша кількість українців, які не мають заощаджень, припадає на обласні центри, а найменша – серед сільських жителів”.
Загалом по країні зростає тенденція до запасливості: порівняно з лютим 2017-го відкладати гроші стало на 4% більше українців, а кількість тих, хто зміг накопичити на рік і більше безбідного життя, збільшилася на 2%.
Що стосується валютних уподобань, то українці за традицією віддають перевагу “зеленим”.
  • Долари – 43% опитаних.
  • Євро – 15%.
  • У інших валютах – 2%.
  • Гривня – 12%.
Євро частіше вважає вигідним вкладенням молодь у віці від 18 до 30 років. В долар свої запаси готові переводити в основному українці середнього віку — від 30 до 49 років. Вірою в гривню в основному живуть літні — від 60 і старше.
До речі, на порталі finance.ua давно працює спеціальна програма “Бонус до депозиту”, яка дозволяє отримувати ще більше з депозитів багатьох банків України. До того ж підвищені процентні ставки можна отримувати як за депозитами в гривні, так і за депозитами в доларах і євро.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас