ОПЕК сподівається скоротити видобуток нафти, тепер все залежить від Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК сподівається скоротити видобуток нафти, тепер все залежить від Росії

Енергетика
500
ОПЕК домовилася про те, щоб скоротити видобуток нафти по всьому світу, але ще чекає переговорів з Росією. Після них картель повинен ухвалити остаточне рішення про те, в яких конкретно обсягах скоротять виробництво. Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.
Російський міністр енергетики сьогодні повертається до Відня на зустріч ОПЕК після переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.
У Росії заявили, що їм набагато складніше скорочувати видобуток взимку, ніж іншим партнерам пакту ОПЕК+, тому що в РФ холодний клімат.
“Ми сподіваємося дійти якогось висновку до кінця завтрашнього дня… Нам необхідно залучити країни, що не входять в ОПЕК. Якщо не всі хочуть приєднатися і зробити рівний внесок, ми почекаємо, поки вони будуть готові”, – сказав журналістам міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фалих до початку зустрічі ОПЕК.
Відповідаючи на питання про те, чи може угода в принципі не відбутися, аль-Фаліх сказав, що нафтовидобувачі розглядають всі варіанти.
Видобуток нафти хочуть скоротити від 500 тис. барелів на добу до 1,5 млн барелів на добу, але достатнім буде скорочення на 1 млн барелів на добу, сказав аль-Фаліх.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас