Boeing планує створити надзвуковий пасажирський літак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing планує створити надзвуковий пасажирський літак

Фондовий ринок
1346
Аерокосмічна компанія Boeing розкрила свій задум про створення гіперзвукового пасажирського літака під час конференції Американського інституту аеронавтики та астронавтики в Атланті.
“Ми схвильовані можливостями гіперзвукових технологій. Вони зможуть пов’язувати світ швидше, ніж коли-небудь раніше. Робота Boeing базується на 60-річних дослідженнях із проектування, розробки та випуску гіперзвукових транспортних засобів, що робить нас правильною компанією, яка зможе очолити зусилля з виведення цієї технології на ринок майбутнього”, – розповів Кевін Боукутт, старший технічний науковий співробітник компанії.
На світлині зображено пасажирський літак, який здатен пересуватись швидше за швидкість звуку уп’ятеро. Видання зазначає, що компанія саме таким вбачає авіасполучення за 20-30 років.
Boeing зацікавлена не лише у розробці базової механіки гіперзвукових літаків, але й у вивченні її застосування на практиці.
За словами представників компанії, концепт пасажирського літака може мати комерційне або військове застосування. Майбутній літак зможе розвивати швидкість до 5 969 км/год. Також відомо, що літак такого типу, як представила Boeing, зможе перевозити 32 пасажири плюс екіпаж.
Зараз авіаперевезення на гіперзвуковій швидкості перебувають ще у “зародку”. Їх єдиними прикладами є космічні кораблі або експериментальні планери для цивільних або військових досліджень.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас