НБУ не бачить сенсу скасовувати податки на проценти за депозитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не бачить сенсу скасовувати податки на проценти за депозитами

Кредит&Депозит
2887
Оподаткування процентних доходів за депозитами припадає переважно на заможніші верстви населення і є не найважливішим фактором, що впливає на притік коштів фізичних осіб до банків.
Про це повідомили в прес-службі Національного банку.
“Оподаткування пасивних доходів (у тому числі процентних доходів за депозитами) фізичних осіб – загальнопоширена практика у Європі. Водночас ставки за пасивними доходами інколи є нижчими, ніж за активними”, – повідомили в прес-службі.
Нацбанк нагадав, що в Україні податок на процентні доходи за депозитами наразі становить 18% + військовий збір 1,5%.
“[Податок на процентні доходи за депозитами] переважно припадає на відносно заможніші верстви населення, які мають суттєві доходи від депозитів”, – заявили в НБУ.
На думку регулятора, надходження від податку з процентних доходів та військового збору – вагоме джерело наповнення державного бюджету.
Питання скасування податку з процентних доходів не стоїть на порядку денному.
“Оподаткування процентних доходів – лише один, і далеко не найважливіший фактор, що впливає на притік коштів фізичних осіб до банків. Темпи притоку депозитів серед іншого обумовлюються рівнем доходів населення, динамікою і очікуванням щодо обмінного курсу, показниками інфляції, рівнем довіри до банківської системи”, – зазначили в НБУ.
Представники Нацбанку вважають, що ринок “уже пристосувався до цього податку і процентна політика комерційних банків визначається з урахуванням даного фактору”.
До речі, якщо вас не влаштовує відсоток з вашого депозиту, заходите на спеціальний розділ «Бонус до депозиту» від Finance.ua і отримуйте вагоме поповнення до процентної ставки.

Отримати бонус до депозиту від Finance.ua

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас