Японський уряд хоче спростити декларування криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський уряд хоче спростити декларування криптовалют

Фінтех і Картки
88
Податкова комісія Японії шукає способи спростити чинну систему податкової реєстрації дій з криптовалютою, щоб інвестори точно повідомляли про свій прибуток.
«Комісія, яка проводить політику оподаткування, а також консультує прем’єр-міністра, провела 17 жовтня загальна збори для обговорення можливих поліпшень в цьому процесі», – повідомляє регіональний новинний центр Sankei.
Як повідомляється, комітет планує нову систему, яка б стандартизувала процес подачі податкових декларацій і полегшила б платникам податків розрахунок свого прибутку від продажу цифрових активів і від іншої, пов’язаної з криптовалютами діяльності.
“Наразі розрахунок прибутку, отриманого в результаті роботи з криптовалютою, може бути громіздким, адже ціна на криптовалюту на різних біржах може відрізнятися, в той час як способи зберігання історичних даних транзакцій на різних платформах також не стандартизовані. Таким чином, платникам податків може бути складно подати належну податкову декларацію”, – пояснюється у звіті.
“В даний час прибуток від продажу криптовалюти в Японії підпадає під «різні надходження» і до нього застосовується змінна податкова ставка від 15 до 55 відсотків в залежності від фактичної суми прибутку (поріг становить 200’000 єн на рік або близько 1800 доларів США)”, – заявив Мінору Наказато, президент Податкового комітету,
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас