В економіці Китаю виявили прихований борг на 6 трильйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В економіці Китаю виявили прихований борг на 6 трильйонів доларів

Світ
1898
Місцеві уряди в Китаї могли накопичити позабалансовий борг в обсязі 40 трильйонів юанів (близько 5,8 трильйона доларів), що вказує на можливість нових дефолтів.
Про це з посиланням на S&P Global Ratings повідомляє Bloomberg.
“Потенційні суми заборгованості – це айсберг з гігантськими кредитними ризиками”, – написали в огляді кредитні аналітики S&P на чолі з Глорією Лу.
Значна частка позик припадає на спеціальні структури з фінансування місцевих органів влади, так звані LGFV, і це значить, що розплачуватися за боргами необов’язково повинні будуть самі локальні уряди.
Національна економіка збавляє темпи, а встановленої Пекіном квоти на випуск облігацій місцевих урядів не вистачає для фінансування інфраструктурних проектів, необхідних для підтримки зростання в регіонах, і локальна влада по всій країні вдається до LGFV для залучення коштів, зазначає S&P.
В результаті цим спецструктурам доводиться “йти по канату”, балансуючи між зниженням боргового навантаження і трансформацією бізнесу в більш стандартні державні форми, написали аналітики S&P.
“На нашу думку, ринки мають рацію, починаючи більше турбуватися про стійкість китайського боргу і підвищені фінансові ризики”, – говорить і головний економіст Citigroup Inc. по КНР в Гонконзі Лю Лі-Ган, що очікує “відновлення тиску” на юань.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас