Банкіри Німеччини закликають ЄЦБ підвищити процентні ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри Німеччини закликають ЄЦБ підвищити процентні ставки

Світ
487
Керівництво німецьких банків закликає Європейський центральний банк найближчим часом підвищити процентні ставки, вивівши їх із від’ємної зони.
“Настав час коригувати курс”, – заявив президент Бундесбанку Йенс Вейдманн, якого цитує SWP, в рамках щорічного засідання Міжнародного валютного фонду (МВФ) на Балі в минулі вихідні.
Європейські фінінститути зараз перебувають у невигідному становищі в порівнянні з американськими, вважає голова Федерального об’єднання німецьких банків (BdB) Ханс-Вальтер Петерс.
“Ми можемо тільки попросити ЄЦБ – приберіть з ринку від’ємні відсотки і якомога швидше”, – сказав він.
Тривалий період від’ємних процентних ставок “створює справжні проблеми”, зазначив голова BdB. За його словами, європейським банкам доводиться щорічно виплачувати ЄЦБ близько 7,5 млрд євро. Водночас Федеральна резервна система США, яка ніколи не вводила від’ємні ставки для боротьби з фінансовою кризою, в 2017 році виплатила банкам відсотки на суму близько $26 млрд. У 2018 році обсяг таких виплат може скласти $45 млрд.
У подібній ситуації європейські банки опиняються в програші, підкреслив Х.-В.Петерс.
“Ми перебуваємо в жорсткій конкуренції з банками з Америки і Азії. І ми можемо запропонувати все менше і менше”, – вважає він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас