Fujitsu доповнить безконтактний метод оплати розпізнаванням обличчя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fujitsu доповнить безконтактний метод оплати розпізнаванням обличчя

Фінтех і Картки
102
Японська компанія Fujitsu продовжує шукати оптимальні рішення для безконтактного обслуговування покупців.
У вересні разом з компанією AEON в мережі однойменних магазинів введено оплату за допомогою ідентифікації користувачів за малюнком вен. При всій новизні рішення вона має один недолік – покупець повинен набрати рік свого народження, щоб спростити пошук по віддаленій базі даних.
Замість цього в майбутніх системах безконтактної оплати без гаманців і ID-карт розробники Fujitsu запропонували комбінований метод з визначенням малюнка вен укупі зі скануванням обличчя.
При оплаті покупки на терміналі покупець кладе долоню над сканером малюнка вен і дивиться в камеру. З бази до одного мільйона занесених до неї облич береться образ можливого власника сканованої долоні. Дані порівнюються з отриманим з камери зображенням, після чого система за двома окремими параметрами (малюнок вен і обличчя) виносить вердикт про справжність або невідповідність персонажа.
Подібний підхід дозволяє виключити помилкове спрацьовування системи і закрити очі на огріхи сканування.
Інакше кажучи, дане рішення значно прискорює безпомилкову ідентифікацію користувача. Спрощення системи розпізнавання дозволило розробникам скоротити обчислювальне навантаження на локальне обладнання до однієї десятої від необхідної раніше потужності.
Необхідність у подібних безконтактних системах ідентифікації без залучення ID-карт і системи паролів викликана побоюваннями втрати або витоків персональних даних.
Покупець йде в магазин без будь-яких банківських документів, що засвідчують особу, і не боїться забути номери карток і пін-кодів. Для здійснення покупки нічого не потрібно (крім грошей на банківському рахунку). Достатньо вибрати товар і показати на касі долоню і подивитися в камеру. В Японії подібні системи аутентифікації покупців компанія Fujitsu розраховує почати впроваджувати приблизно через два роки.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас