Супрун відзвітувала, як "гроші йдуть за пацієнтом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супрун відзвітувала, як "гроші йдуть за пацієнтом"

Казна та Політика
1540
Уже три місяці медзаклади первинної медичної допомоги отримують фінансування за новою моделлю – гроші йдуть за тими пацієнтами, які обрали своїх сімейних лікарів.
Про це повідомила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.
“За цей період Нацслужба здоров’я здійснила прооплати для 161 медзакладу – тих, то приєднався до трансформації в першій хвилі. Це понад 800 мільйонів гривень для всіх. Детально можна ознайомитися з тим, куди і скільки було перераховано коштів, можна тут”, – йдеться в повідомленні.
В цілому вже 623 медичні заклади працюють з Національною службою здоров’я, виплати для інших почнуться з жовтня, підкреслила Супрун.
Керівник МОЗ повідомила, що для багатьох установ, які отримували оплату від Служби, протягом цих трьох місяців прийшли суми істотно більші, ніж вони отримували раніше.
“Багато з них не обласні центри, а невеликі міста, такі як Балта, Червоноград, Селидове, Дружківка, Овруч і Нова Борова – про приклади яких ми розповідали не раз. Управлінці і керівники медустанов цих міст заохотили більше пацієнтів вибрати своїх лікарів, швидше поліпшили сервіс і змогли краще оплачувати роботу своїх медиків”, – написала Супрун.
За її словами, в Києві, де багато медзакладів підписали договір з Нацслужбою і куди направлено найбільше фінансування від Нацслужби здоров’я, зарплати лікарям істотно не підвищилися, дуже багато звернень від громадян про порушення порядку підписання декларацій і дотримання сервісних умов.
“Звертаємо увагу місцевої влади і Києва, і інших регіонів, на кожне звернення. Місцеві управлінці і керівники медзакладів можуть стати як головним рушієм позитивних зрушень, так і їх гальмом. Зараз ми бачимо яскраві приклади обох варіантів”, – йдеться в замітці.
На думку керівника МОЗ, трансформація тільки набиратиме обертів.
“У 2019 році всі комунальні заклади, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, отримуватимуть оплату за послуги від Нацслужби здоров’я за тарифами. Це означає, що вони зможуть отримати фінансування тільки після того, як підпишуть договір з НСЗУ. Третя хвиля укладення договорів почнеться в кінці листопада. Точну дату Нацслужба здоров’я оголосить найближчим часом”, – уточнила Супрун.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас