Україна втратить 2,5-3% ВВП через "Північний потік-2" - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна втратить 2,5-3% ВВП через "Північний потік-2" - Мінфін

Казна та Політика
1213
Міністерство фінансів України включило реалізацію “Газпромом” проекту газопроводу “Північний потік-2” до числа основних фіскальних ризиків.
“Реалізація проекту “Північний потік-2” призведе до втрат за рахунок зменшення експорту послуг близько 2,5-3% від ВВП (тільки прямі втрати)”, – йдеться в оприлюдненому відомством в середу документі.
Серед інших зовнішніх факторів ризику Мінфін зазначає проведення податкової реформи в США, яка може призвести до відтоку фінансових ресурсів з ринків, що розвиваються, через необхідність покриття дефіциту бюджету США, а також з огляду на збільшення ставки ФРС як реакції на активні фіскальні стимули.
Як і раніше, в числі основних ризиків залишається загроза активізації військового конфлікту на Сході країни, яка матиме непередбачувані наслідки для економіки, зазначає Мінфін.
Відомство також включило до числа ризиків збільшення імпортної експансії європейських товарів споживчого напрямку на внутрішньому ринку і введення податку на виведений капітал, яке може призвести до втрат державного бюджету в 2019 році.
“Реалізація структурних реформ, передбачених програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом, є вкрай важливою для макрофінансової стабільності України і доступу до фінансування від МВФ та інших міжнародних партнерів”, – підкреслює Мінфін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас