АМКУ перевірить можливу монополізацію ринку е-майданчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ перевірить можливу монополізацію ринку е-майданчиків

Фондовий ринок
291
Антимонопольний комітет України планує перевірити інформацію про можливу монополізацію ринку електронних майданчиків в сфері державних закупівель.
Про це повідомилив АМКУ, коментуючи результати аудиту Рахункової палати публічних закупівель за 2017 рік.
Аудитори дійшли висновку, що ProZorro функціонує з порушенням національного законодавства, на базі системи створена нова сучасна схема заробляння чималих коштів для закритого кола осіб. Все це відбувається поза контролем держави. При цьому, за даними аудиторів, корупційні схеми в сфері державних закупівель нікуди не поділися, просто вони стали більш вишуканими і технологічними.
Рахункова палата надала низку рекомендацій в зв’язку з виявленими порушеннями. Серед них, наприклад, прохання до АМКУ перевірити можливу монополізацію українського ринку електронних майданчиків в сфері державних закупівель.
У Комітеті висновки аудиторів ретельно вивчили.
“На сьогоднішній день Комітетом розглядається питання про початок проведення дослідження можливої ​​монополізації ринку електронних майданчиків в сфері державних закупівель”, – повідомили в АМКУ.
Також в Комітеті запевнили, що всі без винятку пропозиції Рахункової палати в АМКУ прийняті до уваги і перебувають у процесі виконання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас