Податок на нерухомість: як платять українці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на нерухомість: як платять українці

Нерухомість
2307
У січні-серпні 2018 року фізособи сплатили до місцевих бюджетів 582,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Як зазначає прес-служба Державної фіскальної служби, дана сума на 308,3 млн грн більша від аналогічного періоду минулого року (274,2 млн грн) і на 137,8 млн грн перевищує показник за все 2017 року (444,7 млн ​​грн).
Варто зазначити, що цього року і до оплати виставили в два рази більшу суму – 969,1 млн грн (у 2017 році було 495,2 млн грн)
Фіскали сформували близько 1,2 млн податкових повідомлень-рішень щодо податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для більш 920 тис. фізичних осіб – власників такої нерухомості.
Нагадаємо, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.
Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток. Ставки податку встановлювалися рішеннями місцевих рад.
При цьому діють пільгові розміри майна, за які не треба платити податок:
- для квартири/квартир незалежно від їх кількості – 60 кв. метрів;
- для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – 120 кв. метрів;
- для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (в разі одночасного перебування у власності платника податків квартири/квартир та житлового будинку/будинків, в тому числі їх частин) – 180 кв. метрів.
При наявності у власності квартири загальною площею понад 300 кв. м і/або будинку на 500 кв. м, сума податку збільшується на 25 тис. грн на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості.
Фізичними особами податок сплачується протягом 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення-рішення.
Збирайте гроші на свою квартиру, будинок, або просто на ремонт? Примножувати кошти можна набагато швидше, якщо скористатися програмою Бонус до депозиту. Оформляйте внесок на нашому порталі, отримуйте підвищені процентні ставки.

Хочу отримувати більше 🏡

За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас