Корупція на підприємствах "Укрзалізниці" розслідується в 17 кримінальних провадженнях - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корупція на підприємствах "Укрзалізниці" розслідується в 17 кримінальних провадженнях - НАБУ

Фондовий ринок
302
У Національному антикорупційному бюро України заявляють, що зараз корупція на підприємствах “Укрзалізниці” розслідується в рамках 17 кримінальних проваджень.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ щодо підозри в незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном.
У Бюро підкреслили, що діяльність підприємств, підпорядкованих Міністерству інфраструктури, перебуває у фокусі постійної уваги з боку детективів НАБУ.
“Зараз корупція тільки на підприємствах “Укрзалізниці” розслідується в рамках 17 кримінальних проваджень, 8 справ направлено до суду. До кримінальної відповідальності притягнуто 22 особи, з яких 16 – посадові особи “Укрзалізниці” і державних підприємств Міністерства інфраструктури України різного рангу. Стосовно 17 з цих осіб обвинувальні акти вже направлено до суду”, – зазначили в НАБУ.
Згідно з інформацією, загальна сума збитків за кримінальними провадженнями, направленими до суду тільки по “Укрзалізниці”, становить 190 млн грн; за тими, де особам повідомлено про підозру – 92 млн грн; за провадженнями, де підозри поки не повідомлялися – понад 500 млн грн.
“Однак по більшості з цих справ “Укрзалізниця” не бажає визнавати ці збитки і не поспішає брати участь у кримінальних процесах як потерпіла юридична особа з метою вжиття заходів щодо їх відшкодування”, – заявляють в Бюро.
Крім того, зазначили у відомстві, завершено досудове розслідування стосовно 7 осіб, підозрюваних у розкраданні грошових коштів при здійсненні днопоглиблювальних робіт у підхідних каналах і акваторіях Бердянського і Маріупольського морських портів.
“Серед підозрюваних – екс-голова ДП “АМПУ” і чинний перший заступник голови цього ДП. Загальна сума збитку, інкримінована підозрюваним, – 247 млн ​​грн”, – зазначили в НАБУ. Повідомляється, що детективи також розслідують факти зловживання при проведенні конкурсних торгів із закупівлі послуг з днопоглиблення в Одеському порту і порту Південний.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас