Держрезерв та Центренерго узгодили схему погашення боргу на понад 85 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держрезерв та Центренерго узгодили схему погашення боргу на понад 85 мільйонів

Казна та Політика
177
Державне агентство резерву України та ПАТ «Центренерго» підписали мирові угоди, що передбачають схему погашення заборгованості енергогенеруючої компанії на суму понад 85,5 мільйона гривень.
Про це повідомляє прес-служба Держрезерву з посиланням на голову відомства Вадима Мосійчука.
“Державне агентство резерву України та ПАТ «Центренерго» підписали низку Мирових угод, що передбачають схему погашення заборгованості Центренерго перед Держрезервом на загальну суму понад 85,5 млн грн”, – ідеться в повідомленні.
За словами Мосійчука, всі взаємовідносини Центренерго та Держрезерву щодо виплати згадуваної суми погоджені судом.
«Мирові угоди вигідні для обох сторін. Держрезерв є, наразі, найбільшим кредитором Центренерго. А в рамках проведення активної претензійно-позивної роботи Держрезерву зі своїми боржниками підписання Мирових угод є гарним рішенням. Більш того, це рішення допоможе швидше підготувати Центренерго до великої приватизації, що планується розпочати вже цієї осені»,- наголосив керівник відомства.
Як повідомив Мосійчук, умови мирових угоди, зокрема, передбачають поетапні виплати всієї суми заборгованості за різними договорами тимчасового користування. Термін виплат варіюється від 12 до 48 місяців.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас