Іран знижує експорт нафти швидше, ніж очікувалося - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран знижує експорт нафти швидше, ніж очікувалося - WSJ

Енергетика
700
Іран, з наближенням термінів введення санкцій США, скорочує поставки нафти на світовий ринок швидшими темпами, ніж очікувалося, пише The Wall Street Journal.
У вересні експорт може знизитися на третину в порівнянні з червнем, сказали газеті її джерела, обізнані про плани завантаження портів. Офіційні особи в державній National Iranian Oil Co. попередньо оцінюють, що поставки знизяться до приблизно 1,5 млн барелів на добу у вересні проти 2,3 млн у червні, свідчать ці дані.
Аналітик Сара Вакшоурі, який раніше працював в National Iranian Oil Co., очікує потім падіння експорту нафти з Ірану до 800 тис. барелів на добу в листопаді, що буде в 2 рази нижче рівня поточного місяця.
У квітні, до оголошення Вашингтона про вихід з ядерної угоди з Іраном, поставки країни становили 2,68 млн б/д, в серпні вони оцінюються на рівні 1,66 млн.
Експерти прогнозували зниження відвантаження приблизно на 1 млн б/д до кінця року, проте зараз деякі з них вважають, що значна частина цього зниження, можливо, вже відбулася.
Частково зниження поставок пов’язане з небажанням транспортних компаній постачати іранську нафту.
США прагнуть звести до мінімуму торгівлю іранською нафтою до 4 листопада, коли санкції почнуть діяти в повному обсязі. Будь-яка фірма, яка веде бізнес з Іраном, може зіткнутися з штрафними заходами з боку США.
Вийшовши з ядерної угоди з Іраном від 2015 року, Білий дім заявив, що в серпні і листопаді США в два етапи відновлять санкції проти Ірану.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас