П'ять компаній створили консорціум з використання блокчейн у бункерному бізнесі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять компаній створили консорціум з використання блокчейн у бункерному бізнесі

Фінтех і Картки
283
Precious Shipping, Bostomar, BIMCO, Міжнародна асоціація бункерного бізнесу (International Bunker Industry Association – IBIA) і GoodFuels створили консорціум з метою використання технології блокчейн для підвищення можливостей відстеження і прозорості ланцюжків поставок суднового палива.
Консорціум створений на базі Maritime Blockchain Labs (MBL), дочірньої компанії Blockchain Labs for Open Collaboration (BLOC). Цей проект, фінансований Lloyd’s Register Foundation, ініційований MBL з метою галузевого співробітництва з розробки технології блокчейн в морській індустрії.
Консорціум оцінить, як блокчейн допоможе забезпечити ефективний, захищений від несанкціонованого доступу і контрольований ланцюжок передачі і зберігання якісних і кількісних даних про постачання палива в ув’язці з системою підтвердження відповідності суднового палива.
Кінцева мета проекту – знизити ризики і створити більш надійну основу для точного моніторингу викидів при транспортуванні, таких як сірка і вуглекислий газ.
За словами представника MBL, компанія використовує підхід, орієнтований на галузь. Це означає, що рішення будуть ідентифіковані, спроектовані і протестовані самою галуззю, при цьому MBL полегшить управління і розробить технологію для забезпечення того, щоб ці рішення були актуальними і використовувалися, а консорціумний підхід має важливе значення, оскільки організаційно робота перетинається.
BIMCO і IBIA виступають консультантами в контрактних аспектах проекту і демонстрації відстеження/обліку палива, судновласники і оператори Precious Shipping і Bostomar Shipping – покупцями, GoodFuels – постачальниками суднового палива.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас