Деяким українцям перерахували пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деяким українцям перерахували пенсії

Казна та Політика
1408
Пенсійний фонд перерахував пенсії ще двом категоріям громадян. Йдеться про громадян, які продовжували працювати після призначення пенсії, і тих, які мають менше 24 місяців страхового стажу. Про це повідомляє прес-служба Фонду.
Будуть перераховані виплати також тим особам із зазначених категорій, у яких пройшло більше 24 місяців з попереднього перерахунку. У Пенсійному фонді пропонують пенсіонерам, яким не перераховувалися пенсії більше двох років, подати до районних управлінь соцзахисту заяви про перерахунок пенсій.
Раніше Верховний суд України визнав порушенням законодавства відмову Пенсійного фонду у виплаті пенсій переселенцям. Таким чином тимчасово переміщені особи, які були позбавлені соціальних виплат не з власної вини (наприклад, в разі виїзду), отримали право подавати типові позови в суд, щоб отримувати пенсію.
Верховний Суд також встановив судовий контроль за виконанням цього рішення і зобов’язав управління Пенсійного фонду подати звіт про виконання судового рішення в місячний термін з дати набрання ним чинності.

Довідка Finance.ua

  • 3 липня 2018 року, Верховна Рада ухвалила Закон щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми, з техніко-юридичними правками. Законом розширено коло застрахованих осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за яких сплачується єдиний внесок.
  • Тепер до таких осіб також належать: один з непрацюючих працездатних батьків, усиновителів, опікун, піклувальник, які фактично здійснюють догляд за дитиною.
  • При цьому зазначений період догляду зараховуватиметься до страхового стажу, який дає право на пенсійне забезпечення, а також до стажу роботи, який дає право на щорічну основну відпустку.
За матеріалами:
PolitekA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас