Проти інсайдерів Міського комерційного банку відкрито 22 кримінальні провадження - ФГВФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проти інсайдерів Міського комерційного банку відкрито 22 кримінальні провадження - ФГВФО

Кредит&Депозит
221
За заявами уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) щодо інсайдерів – власників, топ-менеджерів і пов’язаних осіб Міського комерційного банку відкрито 22 кримінальні провадження за фактами зловживань на 3,58 млрд грн, йдеться в повідомленні ФГВФО на веб-сайті.
“Власник і службові особи ПАТ “Міський комерційний банк” в 2011-2014 рр. організували протиправну схему привласнення коштів, які в подальшому були перераховані на рахунки підконтрольних юридичних осіб та переведені в готівку. Фактично жоден з позичальників, яким було надано кредит в цей період, не здійснював його обслуговування і погашення”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з ним, з банку було виведено EUR59,35 млн, які перебували на кореспондентських рахунках в Meinl Bank AG. В результаті реалізованої схеми кошти були списані як гарантія виконання зобов’язань за виданими кредитами. Колишні посадовці банку навмисне не відображали в офіційній звітності банку факт списання коштів з кореспондентських рахунків, щоб уникнути негативних наслідків, пов’язаних з платоспроможністю банку, і фактично подавали в НБУ звітність, яка містила неправдиву інформацію.
Ще одним каналом виведення активів з банку стало придбання у власність цінних паперів, які не мали фінансового підкріплення і були емітовані суб’єктами господарювання з ознаками фіктивності. Загальна сума виведених з банку коштів через придбання цінних паперів становить 48 млн грн, йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас