Аліменти будуть не меншими, ніж 50% від прожиткового мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аліменти будуть не меншими, ніж 50% від прожиткового мінімуму

Казна та Політика
1667
Незалежно від того, скільки нарахують аліментів, вони будуть не меншими, ніж 50% від прожиткового мінімуму.
Відповідний закон 6 червня 2018 року підписав президент Петро Порошенко. Раніше мінімальна допомога на дитину становила 30% від прожиткового мінімуму.
Загалом закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів, що стосуються поліпшення захисту прав дитини на належне утримання” Верховна Рада ухвалила 17 травня 2017 року. Його підтримали 226 депутатів.
Відтепер аліменти на одну дитину становлять 1/4, на двох – 1/3, на трьох і більше дітей 50% доходу платника аліментів. Однак не більше 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку. Грошову допомогу надають виключно для задоволення потреб та інтересів дитини.
Однак нововведення на цьому не закінчилися. Зокрема, 6 лютого 2018 року в Україні посилили відповідальність за несплату аліментів. Тих, хто понад 6 місяців не платить аліменти, включають до спеціального реєстру. Крім того, їх тимчасово позбавляють права виїзду за кордон, керування автомобілем і використання зброї. До офіційно непрацевлаштованих боржників застосовують суспільно корисні роботи.
“Станом на початок травня 2018 року на виконанні Державної виконавчої служби перебуває 207 тисяч проваджень про примусове стягнення аліментів з осіб, які понад 6 місяців не сплачують аліменти. З них 86 тисяч проваджень – стосовно батьків, які більше року ігнорують обов’язок сплати аліментів”, – повідомила заступник міністра юстиції Світлана Глущенко.
Крім того, у Верховній Раді зареєстрували пакет законопроектів, які передбачають збільшення мінімального розміру аліментів з 900 до 2000 грн, автоматичне зростання боргу при його несплаті понад рік. Також неплатників чекає кримінальна відповідальність за відмову від суспільно корисних робіт.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас