Стало відомо, коли запрацює фотофіксація порушень ПДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли запрацює фотофіксація порушень ПДР

Технології&Авто
4162
Система фотофіксації порушень ПДР буде запущена в Україні вже восени поточного року. Для її впровадження вже все готове – визначено фінансування, розроблені необхідні законодавчі та нормативні документи.
Про це повідомив на науково-практичній конференції «Розвиток національної політики в сфері безпеки дорожнього руху. Безпека транспортних засобів та їх експлуатації» глава підкомітету Верховної Ради з безпеки дорожнього руху Ігор Діденко.
За його словами, система фотофіксації порушень ПДР допоможе ефективно боротися з тими, хто ігнорує вимоги дорожніх правил, і відчутно підвищить безпеку на дорогах нашої країни.
Для повноцінного функціонування системи було підготовлено відповідний закон № 2262-VII, який набере чинності вже в вересні поточного року.
Згідно з цим документом відповідальність за зафіксоване порушення буде нести власник транспортного засобу і саме йому будуть відправлятися сумнозвісні листи-щастя.
«Така практика успішно діє в усьому світі. Адже транспортний засіб – джерело підвищеної небезпеки, так само як і зброя. Адже ніхто, наприклад, не намагається заперечити те, що відповідальність за використання зброї в першу чергу несе саме її власник», – підкреслив глава підкомітету Верховної Ради.
Як повідомив Ігор Діденко, на той час, як запрацює вищезгаданий законопроект, система фотофіксації вже повинна бути повністю готова до роботи.
Стаціонарні камери планується встановлювати в місцях концентрації ДТП, і вони будуть фіксувати низку порушень ПДР.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас