Київське метро відмовиться від жетонів, але тарифи тут ні до чого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київське метро відмовиться від жетонів, але тарифи тут ні до чого

Фінтех і Картки
2751
Київський метрополітен поки не прийняв рішення про те, якого кольору жетони замінять нинішні сині. Та й взагалі не затвердив програми перехідного періоду під час підвищення вартості проїзду в липні 2018 року до 8 гривень. Про це повідомили в прес-службі КП «Київський метрополітен».
І заспокоїли: відмовлятися від жетонів через зміну тарифу не будуть. Втім, плани метро залишилися незмінними. Як і раніше, повністю позбутися архаїчного методу оплати проїзду тут мають намір вже до кінця 2018 року.
«Зараз закінчується пілотний проект, який торік ми запустили на Кловській. Після його закінчення він може бути розширений на інші станції. В цілому, стратегія залишається незмінною: жетони підуть з метро, ​​а їх замінять зручніші й економічно вигідніші способи оплати», – додали в прес-службі перевізника.
Таких на сьогодні існує чотири. Перш за все, оплата електронною карткою самого метрополітену, яку можна поповнити на будь-яку кількість поїздок. До слова, після підвищення тарифів цей спосіб стане одним з найвигідніших. Адже при поповненні картки на 50 і більше поїздок вартість кожної складе 6,5 грн.
Крім того, легально прокотитися в підземці можна за допомогою банківської картки або смартфона, з встановленим додатком Google Pay. А за готівку купити поїздку вийде в автоматі, що друкує QR-талони. Нарешті, влітку повинна повноцінно запрацювати картка киянина, яку також можна буде використовувати для оплати проїзду в метро і наземному транспорті.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас