Мінрегіон планує обмежити щільність населення при забудові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон планує обмежити щільність населення при забудові

Нерухомість
749
Міністерство регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках розробки нових державних будівельних норм (ДБН) планує обмежити щільність населення в міській забудові на 1 га до 450 осіб.
“Вимоги щодо кількості людей на 1 га і щодо поверховості (ДБН по “блакитній лінії”, нещодавно прийнятий Мінрегіоном – ІФ) можуть викликати невдоволення серед інвесторів, оскільки їхнє питання – додаткові квадратні метри і прибуток. Але комфорт повинен бути в першу чергу”, – сказав глава міністерства Геннадій Зубко на прес-конференції в середу.
За його словами, чинні державні будівельні норми встановлюють щільність населення до 450 ос./га, проте дозволяють практично нескінченно підвищувати щільність населення при обґрунтованості такої необхідності. Міністерство ж пропонує встановити максимальне перевищення норми на 20%.
Міністр також повідомив, що обмеження щодо поверховості буде залежати від кількості населення в населеному пункті: якщо населений пункт – до 50 тис. осіб, то висотність будівель не повинна перевищувати три поверхи; якщо населення становить 100 тис. ос. – дев’ять поверхів і т.д.
Крім того, Мінрегіон планує ввести поняття “зелені лінії”, що позначають в генеральних планах міст зелені насадження, які не можуть бути забудовані, а також змінити умови паркування на вулицях. Так, пропонується відвести під паркування окремі смуги уздовж доріг і заборонити паркуватися на тротуарах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас