Південна Корея запустить криптовалюту для соцвиплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея запустить криптовалюту для соцвиплат

Фінтех і Картки
187
Столиця Південної Кореї Сеул розробляє власну криптовалюту – S-Coin, яка буде використовуватися в програмах соціальних виплат, що фінансуються містом, пише CoinDesk з посиланням на мера Сеула Пака Вон Суна (Park Won-soon).
Мер також повідомив, що місто створить фонд для підтримки просування технології Blockchain і відповідних стартапів.
“Оскільки Сеул є провідним містом світу в сфері інформації та комунікацій, включно з четвертою промисловою революцією, я думаю, що ми повинні вивчати нові технології, такі як Blockchain”, – заявив Пак Вон Сун в інтерв’ю корейському підрозділу CoinDesk.
Він зазначив, що Blockchain може застосовуватися до всього адміністрування в Сеулі, в тому числі до громадського транспорту.
Криптовалюта S-Coin можна буде використовувати як спосіб оплати міських програм соціального забезпечення для держслужбовців, молодих людей, які шукають роботу, і людей, які піклуються про навколишнє середовище за допомогою економії електроенергії, води і газу, додав мер Сеула.
Однак, за його словами, для цього доведеться змінити закони, що регулюють криптовалюти.
“Для створення S-Coin нам необхідно підготувати інституційну та юридичну підтримку”, – сказав він.
Коментуючи жорстку політику регулювання корейського уряду в сфері криптовалют, Вон Сун сказав: “В останній раз, коли міністерство юстиції оголосило про регламентаційні заходи, був величезний опір, і уряд, схоже, сильно задумався над цим”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас