Голови ЦБ країн G20 оголосили свої висновки щодо криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голови ЦБ країн G20 оголосили свої висновки щодо криптовалют

Фінтех і Картки
1590
Голови ЦБ і міністри фінансів країн G20 на зустрічі в Буенос-Айресі обговорили питання криптоактивів, зійшовшись на думці, що криптовалюти не є валютою.
Представники G20 вважають, що криптовалюти не мають стандартних функцій валют, однак і не несуть загроз глобальній фінансовій стабільності, хоча і мають такий потенціал. На думку голів ЦБ і міністрів фінансів, на поточний момент гостро стоять ризики, пов’язані із захистом прав споживачів і інвесторів при роботі з криптоактивами, а також уникнення податків та відмивання доходів.
Учасники зустрічі запропонували запровадити відносно криптоактивів стандарти FATF (Financial Action Task Force on Money Laundering), які передбачають боротьбу з відмиванням злочинних доходів і фінансуванням тероризму.
Варто зазначити, що курс біткойна продовжує зниження і сьогодні опустився нижче від позначки $8 000. З початку місяця валюта втратила близько $3500, так і не закріпившись вище ніж $10 тис. На думку експертів, курс біткойна продовжує падіння після того, як досяг історичного максимуму в $20 089 в середині грудня 2017 року.
Падіння криптовалютного ринку відбувається на тлі негативних новин — повідомлення про посилення пов’язаного з криптовалютами регулювання в Китаї, Південній Кореї, США, Індії та інших країнах, гучних провалів і шахрайства в ICO, повну заборону на рекламу криптовалют і ICO у Facebook, Google і інших подіях.
Раніше заборону на рекламу криптовалюти, ICO і бінарних опціонів запровадили Twitter, Google і Facebook в своїх соцмережах Facebook, Instagram. Після заборони низка користувачів знайшли спосіб обходу правил, змінюючи написання деяких букв у словах.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас