Тайванський прем'єр заспокоїв жителів країни, які створили ажіотаж навколо туалетного паперу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тайванський прем'єр заспокоїв жителів країни, які створили ажіотаж навколо туалетного паперу

Світ
1017
Прем’єр-міністр Тайваню Лай Цінде закликав жителів острова зберігати спокій і не панікувати після того, як повідомлення про підвищення незабаром цін на туалетний папір викликали ажіотажний попит на нього в тайваньських супермаркетах, пише газета Financial Times.
Жителі Тайваню змели з полиць туалетний папір протягом вихідних, чекаючи різкого підвищення цін на тлі глобального зростання вартості паперу.
Згідно з даними державного агентства Тайваню China News Agency, протягом трьох днів місцевий сайт електронної комерції продав 5 млн рулонів туалетного паперу, що в 22 рази більше, ніж зазвичай.
Лай Цінде написав пост у мережі Facebook, в якому закликав жителів острова заспокоїтися і не панікувати, а також запевнив їх, що проблема буде вирішена.
Прем’єр, зокрема, вказав на заяву колишнього глави тайванського Центробанку Пернг Фай-Наня, який в понеділок зазначив, що ціни на товари в Тайвані є “дуже стабільними”.
Комісія зі справедливої торгівлі Тайваню повідомила, що стежить за ситуацією і має намір вживати необхідних заходів для збереження ринкової конкуренції та захисту прав споживачів.
Міністерство економіки Тайваню заявило, що ключові постачальники туалетного паперу на острів повідомили йому про стабільність цін на папір. За даними міністерства, на сировину припадає 48% загальної вартості туалетного паперу, і майже вся сировина закуповується за кордоном.
Міністерство також підкреслило, що Тайвань відстає від інших країн в плані частки переробленого паперу, що використовується для виробництва туалетного паперу і одноразових серветок, який може поставлятися місцевими компаніями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас