Київрада перейменувала Московський міст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада перейменувала Московський міст

Казна та Політика
1656
У Києві офіційно перейменували Московський міст на Північний.
За відповідне рішення проголосували 82 депутати міської ради, передає прес-служба Київради.
Зазначимо, перейменувати міст на Північний рекомендувала постійна комісія Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики. Спочатку перейменування мосту в північній частині столиці ініціювали в 2015 році, коли Київська міська державна адміністрація провела на дану тему громадське обговорення.
Пропонувалося перейменувати Московський міст на Північний, Троєщинський, міст імені Георгія Фукса (головного інженера проекту) або Степана Бандери.
Назва “Північний” для даного моста є проектною. Крім того, в ході сьогоднішньої сесії вулицю Анрі Барбюса в Печерському районі перейменували на вулицю Василя Тютюнника, вулицю Кіровоградську на вулицю Володимира Брожки, провулок Панфіловців в Печерському районі на провулок Іова Борецького, вулицю Ванди Василевської на вулицю Богдана Гаврилишина. Також депутати повернули історичні назви Комсомольському масиву і мікрорайону Чапаєвка. Тепер вони будуть називатися “Північно-Броварський” масив і мікрорайон “Віта-Литовська”. Також вулиці Сєдовців у Печерському районі повернуто історичну назву – Омелютинська.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас