Українці інвестували майже 52 млн євро у будівництво сонячних електростанцій (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці інвестували майже 52 млн євро у будівництво сонячних електростанцій (інфографіка)

Енергетика
1311
За минулі три роки українці інвестували майже 52 млн євро у будівництво сонячних електростанцій. З одного боку, це наслідок світових екологічних трендів.
З іншого боку, стрімкий попит на альтернативну енергетику, зокрема сонячну, спровокувало ухвалення 2015 року закону про «зелений» тариф.
За даними Держенергоефективності, за останній рік близько 2 тисяч сімей встановили сонячні панелі. Загалом з 2015 року сонячну енергію почали використовувати 3010 домогосподарств.
Індивідуальна потужність приватних сонячних електроустановок – до 30 кВт, а загальна – 51 МВт.
Сьогодні їх власники можуть продавати електроенергію за 18,09 євроцента/кВт·год. При цьому «зелений» тариф прив’язаний до курсу євро.
На сонячну енергію переходять родини в усіх регіонах країни, однак топ-5 становлять: Київська, Дніпропетровська, Тернопільська, Івано-Франківська та Херсонська області.
Щоб стимулювати населення, у Львівській області домогосподарству повертають 10% суми кредиту на сонячні панелі, а в Житомирській – 20% суми кредиту. Водночас міські влади Хмельницького і Бродів (Львівська обл.) відшкодовують 10% вартості робіт зі встановлення сонячних електростанцій.
Українці інвестували майже 52 млн євро у будівництво сонячних електростанцій (інфографіка)
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас