Директор Фонду гарантування: МВФ не завжди правий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директор Фонду гарантування: МВФ не завжди правий

Кредит&Депозит
462
Костянтин Ворушилін вважає, що представники МВФ не завжди розуміють реальну ситуацію в країні та економіці при здійсненні реформ.
Про це директор Фонду гарантування вкладів фізичних осіб розповів в інтерв’ю Економічній правді.
Ворушилін є членом ради фінансової стабільності.
Він згоден з тим, що МВФ є важливим кредитором для України, однак ставить під сумнів його ключову роль в проведенні реформ.
На його думку, до створення Антикорупційного суду необхідно підходити обережно.
“Найбільша проблема чиновників – треба приймати рішення. Ми втрачаємо економіку і країну через те, що не приймаємо рішення швидко. Чиновників залякали до такого стану, що вони не приймають рішень”, – говорить Ворушилін.
“Ми йдемо в іншу крайність, а повинна бути золота середина. Контроль повинен бути, але і повинен бути правовий захист професійної діяльності. Цього в державі немає, тому ми будемо ходити по колу”, – стверджує директор ФГВФО.
МВФ далеко не всі речі розуміє. Коли робили фондування фонду, я сварився з місією МВФ. Елементарну річ я пояснював трьом місіям. Вставав і просто йшов”, – сказав він.
Ворушилін вважає, що МВФ треба переконувати аргументами.
“Чи завжди правий МВФ? Не завжди. З МВФ потрібно розмовляти, йому потрібно доводити, він повинен розуміти ситуацію в країні, в економіці”, – заявив Ворушилін.
“Гроші, які вони дають, це не так і багато. Але для того, щоб країна не впала в дефолт, щоб зробити повернення кредиторам, їхня підтримка потрібна. Однак кредити МВФ – це не панацея від усіх бід”, – сказав він.
“Панацея – це експорт, сильна економіка, можливість отримання інвестиційних грошей, валюта без відсотків. Ми зацікавлені в допомозі МВФ, щоб стабілізувати економіку і рухатися далі”, – резюмував директор ФГВФО.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас