Horizon Robotics встановить в Китаї 100 млн розумних камер до 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Horizon Robotics встановить в Китаї 100 млн розумних камер до 2020 року

Технології&Авто
273
Засновник китайського стартапу Horizon Robotics Юй Кай розробляє чіпи штучного інтелекту, які будуть використовуватися в автономних транспортних засобах і для розпізнавання облич. До 2020 року він планує підключити більш ніж 100 млн смарт-камер і оснастити 30 млн автомобілів новими процесорами, повідомляє South China Morning Post.
Якщо ви прокотилися на метро в Пекіні або приміряли пару черевиків у бутіку Belle, є ймовірність, що ви були записані камерами спостереження з функцією розпізнавання облич і алгоритмів штучного інтелекту, розробленими Horizon Robotics. Камери відеоспостереження, які працюють на ШІ-чіпах, були встановлені на найбільш жвавих станціях метро в Пекіні.
Камери здатні ідентифікувати 200 різних облич одночасно в режимі реального часу. Технологія Horizon також дозволяє Belle Holdings відстежувати, як багато людей ходить в бутіки, скільки людей приміряє взуття і скільки з них його купує.
Horizon Robotics також працює з німецьким автовиробником Audi і китайською Chongqing Changan над проектами автономних автомобілів. «Наша мета — до 2020 року підключити більше 100 мільйонів смарт-камер і до 2025 року оснастити 30 мільйонів автомобілів нашими процесорами, — каже Юй Кай. — Чіпи вважаються святим граалем для обчислень. Китай пропустив еру персональних комп’ютерів, але в нову епоху штучного інтелекту ми зможемо створити чіпи і процесори для управління ШІ-обчисленнями».
Horizon Robotics отримав більше $1 млрд інвестицій і націлений на те, щоб, за словами Юй Кая, стати «Intel в епоху ШІ», розробляючи процесори, які дозволяють виробникам впроваджувати розумні алгоритми в багато типів пристроїв.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас