Столиця Тайваню стане розумним містом на базі розподіленого реєстру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столиця Тайваню стане розумним містом на базі розподіленого реєстру

Технології&Авто
320
У Тайбеї готують до запуску нові сервіси на основі розподіленого реєстру та інтернету речей. Першим проектом адміністрації міста стане система цифрової ідентифікації громадян TangleID, а також портативні прилади для оцінки екологічної обстановки. Головним партнером міста виступить IOTA Foundation, а також стартап BiiLabs, який спеціалізується на DTL-технологіях.
Адміністрація Тайбея переведе частину міських сервісів на варіант блокчейн-технології від IOTA. Розробка компанії – це технологія спрямованого ациклічного графа Tangle, в якій, на відміну від класичного блокчейну, не використовуються блоки.
На основі Tangle столиця Тайваню планує створити систему електронної ідентифікації громадян. Кожен житель міста отримає іменну картку TangleID і зможе використовувати її для отримання медичних та державних послуг, а також для участі у виборах. За рахунок використання розподіленого реєстру дані громадян будуть захищені від шахраїв, повідомляється в прес-релізі.
Другим проектом для створення розумного міста стануть кишенькові пристрої з вбудованими датчиками. З їх допомогою городяни зможуть визначити ступінь вологості, освітленості і забруднення повітря, а також визначити температуру за вікном. Система Airbox з’явиться в будинках і початкових школах Тайбея. Її розробкою займуться Edimax, Realtek, Asus, Academia Sinica і LASS.
Крім того, IOTA планує створити в столиці Тайваню ринок даних і систему мікроплатежів – також на криптоплатформі Tangle.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас