В "Укрзалізниці" планують підвищити залізничні тарифи на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укрзалізниці" планують підвищити залізничні тарифи на 20%

Особисті фінанси
1654
В “Укрзалізниці” планують підвищити вартість пасажирських перевезень на 20% в 2018 році. Про це в інтерв’ю повідомив в. о. голови правління ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов.
На питання журналіста про те, чи планують в 2018 році підвищувати залізничні тарифи, Євген Кравцов зазначив: “З пасажирськими перевезеннями ситуація досить складна в плані тарифів. Тариф на пасажирські перевезення не піднімався вже кілька років. Ми бачимо необхідність у підвищенні тарифу в нинішньому році”.
В. о. голови правління ПАТ “Укрзалізниця” також зазначив, що в фінансовий план на 2018 рік закладено цифри дворазового підвищення на 10% кожне: “Два рази по 10%, щоб це було плавно і не так помітно для людей”.
Також Кравцов додав, що пасажирське господарство в Україні субсидується за рахунок вантажного:
“По-перше, на сьогоднішній день пасажирське господарство для УЗ збиткове. Питання розміру збитків інше, тут по-різному можна рахувати. Вантажне ж прибуткове, і тут присутнє, безумовно, питання перехресного субсидування. Пасажирське господарство у нас субсидується за рахунок вантажного. Факт є факт. Крім того, у нас субсидування всієї УЗ в цілому за рахунок з’їдання коштів протягом багатьох років амортизацією. Тобто навіть ті гроші, які компанія заробляла, вона не реінвестувала, а “проїдала”; зараз починаємо інвестувати”, – розповів Кравцов.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас